התחדשות עירונית תמ׳׳א חיזוק והריסה (38ֿ/1/2) ופינוי בינוי.
בשנת 2005 אושרה בישראל "תכנית מתאר ארצית"(תמ"א 38) שמטרתה לחזק ולהרוס מבנים קיימים שאינם עומדים בתקן העירכות לרעידות אדמה.
רוב המבנים שנבנו בישראל עד שנת 1980 אינם עומדים בתקן הישראלי לעמידות בפני רעידות אדמה, ולכן בכדי להתמודד עם הסיטואציה הוחלט להעניק זכיות בניה מוגדלות למבנים אלו על מנת להעניק תמריץ לדיירים שיירתמו להרוס או לשפץ את המבנה לטובת מבנה שגם עומד בתקן וגם ישפר את איכות החיים.
ישנם 3 הליכים קשורים לתכנית זו: תמ"א חיזוק, תמ"א הריסה ופינוי בינוי:
א. תמ"א חיזוק (38/1): היא תקנה לחיזוק מבנה קיים, עם שיפוץ חזות המבנה יחד עם יחידות הדיור הקימות וכמו כן הוספת יחידות דיור חדשות.
בנוסף מוסיפים ממ"דים, מחסנים, מרפסות, מעליות, וכו'.
ב. תמ"א הריסה (38/2): בתקנה זו בשונה מתקנה 38/1, הורסים את המבנה הישן, בונים במקומו חדש, מורחב יותר ועם כל התוספות הנדרשות.
ג. פינוי בינוי: לעומת תמ"א חיזוק והריסה שהן תקנות למבנה בודד ישנה תקנה נוספת של "פינוי בינוי" המתיחסת למתחם, שכונה, או אזור אשר המבנים בו ישנים (כפי שמוגדר בחוק), אז הורסים כליל את כל האיזור על המבנים הקיימים, ומשדרגים אותם לאיזור בעל דירות מגורים מרווחות, מוסדות קהילתים, מבנה ציבור ועוד.
תהליך זה הוא ארוך יותר מתמ"א הריסה וגם דורש תב"ע חדשה ולכן הוא יכול לארוך בין 7-8 שנים, בעוד שתמ"א הריסה נמשך על פני כ- 5 שנים.
בהמשך נרחיב על כל תקנה בנפרד ומי הם הגורמים השותפים בה, וכיצד עושים זאת על הצד הטוב ביותר.